top of page

Onze boerderij 

De eind 1800 gebouwde en fraai gerenoveerde hoeve is het middelpunt van ons melkveebedrijf. Met ruim 80 hectare door bossen omringde weilanden en 100 stuks melkvee is dit voor ons, Ton en Ingrid van Leeuwen, de ideale gelegenheid u te laten kennismaken met het boerenleven in een landelijke en ontspannen sfeer. Zelf de koeien binnenhalen als het melktijd is, een kalfje de fles geven, of gewoon even lekker genieten van het uitzicht. Veel is mogelijk, alles even vrijblijvend.

 De stad Mons

De gezellige studentenstad Mons (Bergen), hoofdstad van de provincie Henegouwen, ligt op 5 km van onze boerderij en biedt veel cultuur, folklore en gastronomie.

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de grote markt (Grand Place) met de vele terrasjes en niet te vergeten de mascotte van Mons, het wens aapje. Zowel een bezoek aan het authentieke stadscentrum met zijn leuke boetiekjes, als het nieuwe winkelcentrum Les Grands Près zijn de moeite waard.

Voor actuele infomatie over de verschillende activiteiten in Mons, download de app VisitMons.be 

Sportief 

Henegouwen is een hele mooie groene provincie om door te fietsen of te wandelen. De 330 km lange fiets- en wandelroute 'RAVeL 1', dwars door Wallonie passeert onze boerderij op nog geen 3 km. Fietsen kunnen gehuurd worden bij La Maison des Cyclistes in Mons. 

Typisch voor het Waalse landschap zijn de terrils, de oude steenkolenbergen. Een klein uurtje klimmen naar de top en je  hebt  een prachtig uitzicht over de omgeving. Ben je iets minder sportief aangelegd? Loop dan vanaf onze boerderij via het weiland naar het Parc van Jemappes en geniet daar van een lekker Belgisch biertje.

Er op uit ...

In Mons en omgeving is er veel te beleven. Ga bijvoorbeeld lekker struinen door de Grand Hornu. Dit mijncomplex toont de arbeidershuisjes uit de tijd van de mijnindustrie. Laat je verbazen door de indrukwekkende hoogte van de hydraulische bootliften bij Strépy-Thieu. En ontdek alle wonderen van deze wereld in de mooiste dierentuin van Europa: Pairi Daiza.

Gaat je liever een dagje gezellig naar de markt? Wat dacht je van de 'Italiaanse' maandagmorgenmarkt in Quaregnon of de bloemenmarkt op vrijdag- en zondagmorgen in Mons.

Ferme de la Blanche Fontaine 

Rue du petit Marais 30

7011 Ghlin  (Mons)

België 

+32(0)473.19.83.09

fermedelablanchefontaine@gmail.com

 

Volg ons

  • Grey TripAdvisor Icon
  • Grey Facebook Icon

Heb je nog vragen?

Een email of WhatsApp, wij proberen u zo snel mogelijk te antwoorden.

Heeft het haast ?

Een telefoontje en wij antwoorden u direct.

 

Wat te doen in onze omgeving 

bottom of page